Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3o Brevet Ελευθερια Θρακης 2023 200χλμ "ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΜΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΡΟΔΟΠΗ ΜΑΣ"




Διεξαγωγή Κομοτηνή  6 Μαίου 2023 08.00am

Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.
Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο ''Brevet Ελευθέρια Θράκης'' έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP με αριθμό πιστοποίησης 650087, από τον Σεπτέμβριο του 2022. Αφορά στην διάσχιση 210 χμ, μέσα από πολλούς τοπικούς οικισμούς, 4 Περιφερειακές Ενώσεις Ροδόπης - Ξάνθης και Κίρτζαλι  - Σμολιαν,  αλλα και δυο Χώρες. Ελλάδα και Βουλγαρία. Μιλάμε για το πρώτο διεθνές brevet Ελευθέρια Θράκης 200κμ "Δυο κράτη μια οροσειρά. Η Ροδόπη μας"

 Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς,
πολυπολιτισμικους, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς την περιοχή των χωριών στους προποδες της Ροδόπης (Γιακα), περνώντας στην γειτονική χώρα μας την Βουλγαρία από το Κίρκοβο εως το Ζλάτογκραντ και μπαινοντας ξανα στην χώρα μας απο την τελωνειακή σύνδεση Αγ. Κων/νου για τις Θέρμες, Εχίνο και τα αλλα πομακοχώρια της περιοχής επιστρέφοντας από την πόλη της Ξάνθης πισω, μέσω της πανέμορφης περιοχής για την βιοποικιλότητα των λιμνων του Πορτο Λάγους, στην Κομοτηνή. 
Η Ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής με τις ομορφιες της Οροσειράς της Ροδόπης και απο τις δυο πλευρες (Ελληνική - Βουλγαρική)  αλλα και να αναδείξει την φιλία των δυο όμορων κρατών. Οι αθλητές θα εχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και απο τις δυο πλευρές της οροσειράς της Ροδόπης και την Νότια την Ελληνική αλλα και την βόρεια την Βουλγαρική, αγκαλιάζοντας στην ουσία τα πανέμορφα αυτα βουνα μας. 


Σκοπός του θεσμου
Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης επιδιώκεται, η ενίσχυση της ευρύτερης περιοχή ως κέντρου πολιτισμικού και αθλητικού τουρισμού καθώς αποτελεί τόπο με πλούσιο γεωμορφολογικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα. Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια των Ελευθερίων Θράκης και  σκοπός του θεσμού  είναι να τοποθετήσει την περιοχή, αθλητικά αλλά και τουριστικά, στην θέση που της αξίζει δημιουργώντας φήμη, αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα, επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου. Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκεται να χτιστεί μια διακριτή και σαφής ταυτότητα του θεσμού και της περιοχής που θα προβάλλεται με συνέπεια και συνέχεια σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας από όλους τους φορείς σε κάθε ευκαιρία σε βάθος χρόνου, με οργανωμένο σχέδιο μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Παράλληλα ο θεσμός αυτός δημιουργεί ενωτικές προϋποθέσεις για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, καλλιεργώντας την οικονομική ανάταση και την κοινωνική συνοχή που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
Το «Brevet  Ελευθέρια Θράκης», αποτελεί ένα φιλόδοξο θεσμό με στόχους
διεθνούς ανάπτυξης γύρω από τις χώρες της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης προσελκύοντας επισκέπτες αθλητικής και πολιτισμικής βάσης, με αρχικό ενδιαφέρον που κινείται γύρω από το ποδήλατο και διανθίζεται με άλλα αθλητικά και πολιτισμικά προϊόντα. Μέσω του θεσμού προωθούνται και αναδεικνύονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της περιοχής μέσω του μανδύα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης προωθούνται τα τοπικά προϊόντα, παρέχονται υπηρεσίες τουρισμού και δραστηριοτήτων, ενισχύονται οι επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και μεταφορών. Προβάλλεται η πολιτισμικότητα και η κουλτούρα των κατοίκων και αναδεικνύονται δυναμικά τα πολιτισμικά και περιβαλλοντικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής. 
Γνώμονας η ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στη ευρύτερη περιοχή μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαρτης διαδρομής αλληλεπίδρασης

  Μπορείτε απο το μενου πάνω δεξια να ανοιξετε το διαγραμμα υψομετρικών, να δείτε στροφή στροφή τις οδηγίες αλλα και να ανοιξετε σε πλήρη οθόνη.  Επισης μπορείτε να κατεβάσετε την διαδρομή σε gpx μορφή και να το εισάγετε στο σύστημα πλοήγησης αν διαθέτετε.  Route map for Brevet IGB 200KM by GEORGE TOKALATSIDIS on plotaroute.com